Sečenje betona

Sečenje betona Beograd

Sečenje betona je neophodno u građevinskoj industriji. DijamantRez se već dugi niz godina profesionalno bavi dijamantskim sečenjem betona. Dijamantsko sečenje betona može se izvršiti na otvorenom i u zatvorenom prostoru. Posedujemo profesionalne mašine i alate za sve vrste sečenja betona. U ponudi imamo nekoliko vrsta sečenja betona. Pored sečenja klasičnog betona, sečemo i armirani beton, asfalt, opeku

Vrste dijamantskog sečenja betona

Sečenje betona je iz godine u godinu sve više tražena usluga i od fizičkih i od pravnih lica. Kako se razvija građevinska indrustrija, tako se razvija i usluga sečenja betona. Danas postoji širok spektar alata i mašina za sečenje betona svih namena.

Profesionalno sečenje betona

Vršimo sečenje i bušenje svih betonskih površina. Iskusni majstori uradiće svaki projekat i ispoštovati rokove.

Sečenje betona dijamantskom žicom

Sečenje betona dijamantskom žicom se koristi prilikom sečenja betona gde je potrebna visoka preciznost. Ovaj način sečenja betona, za razliku od diska, stvara minimane vibracije i usled rada ne dolazi do mikro pukotina u betonu. Sečenje betona dijamantskom sajlom nidi veliku fleksibilnost, može seći horizontalno i vertikalno. Mašina se prikači na na površinu i upravlja sa bezbednog rastojanja, daljinskim. Ova tehnika se najviše koristi prilikom sečenja otvora za vrata, prozore, ventilacione cevi, otvor za lift. Za razliku od sečenja betona dijamantskim diskom, sečenje dijamantskom sajlom pruža moćnost rezanja različitih oblika na betonskoj površini

Suvo sečenje betona dijamantskim diskom

Suvo sečenje betona je pogodno isključivo na otvorenom, iz razloga što pravi veliku količinu prašine i buke. Često se koristi na velikim projektima. Mašina koristi dijamantski rotirajući disk bez vodenog hlađenja i sapiranja prašine.

Dijamantsko sečenje betona sa vodenim hlađenjem

Za razliku od suvog sečenja, ovaj vid sečenja betona je ekološki prihvatljiv, jer zbog vodenog hlađenja ne stvara prašinu i bezbedan je za okolinu. Ovaj način sečenja betona je široko rasprostranjen i može se izvršiti na otvorenom i u zatvorenom prostoru. Mašina koristi dijamantski rotirajući disk koji se redovno hladi, a voda sprečava dizanje prašine. U Zavisnosti od vrste mašine može seći horizontalne i vertikalne betonske površine. Slično je i sa bušenjem betona.

Profesionalno sečenje betona Beograd

Posedujemo moderne mašine za sve vrste sečenja i bušenja betonskih površina. U mogućnosti smo da odgovorimo na sve izazove moderne gradnje. Pozovite nas! Upit je besplatan i neobavezujuć.

Sečenje betonskog poda

Za sečenje poda najviše koristimo mašine sa dijamantskim rotirajućim diskom. Stvaranje visoko preciznih rezova na betonskom podu, potpomognuto je od specijalno dizajniranih diskova za sečenje horizontalnih površina. Pored betonskih površina, visoko precizni rezovi su mogući i na armiranom betonu i asfaltu.

Sečenje betonskog zida

Većina zidova je od armiranog betona, stoga košišćenje relevantne mašine za vertikalno sečenje je neophodno. Za sečenje betonskog zida najviše koristimo mašine sa dijamantskom sajlom. U zavisnosti od vrste projekata koristi se i mašina sa dijamantskim rotirajućim diskom predviđena za vertikalno sečenje betonskih površina.

Ručno sečenje betona

Ručna testera sa dijamantskim rotirajućim diskom. Koristi se na nepristupačnim površinama i visinskom radu. Idealna je sa sečenje i horizontalnih i vertikalnih betonskih površina male kvadrature.

Sečenje betona

Pod sečenjem betona podrazumevamo sečenje dijamantskom tehnikom, bez krunjenja delova za koje želimo da ostanu netaknuti, što za posledicu ima idealno ravno izrezanu površinu.

Sečenje dijamantskom tehnikom funkcioniše tako što mašine sa elektro, pneumatskim, hidro  agregatima pokreću dijamantske diskove koji direktno seku beton ili neki drugi deo građevinske konstrukcije. U zavisnosti od potrebe, pored sečenja dijamantskim diskovima koristimo i sistem sečenja dijamantskom sajlom. U mogućnosti smo da izvršimo sečenje betona enormnih debljina. Prilikom korišćenja dijamantske tehnike, neophodno je koristiti vodu (mokro sečenje), kako bi se dijamantska sečiva rashlađivala i kako ne bi došlo do prevelikog prašenja. Kod postupka mokrog sečenja, u zavisnosti od potrebe, koristimo moćne usisivače koji svu nepoželjnu vodu usisavaju velikom brzinom

Sečenje se odvija horizontalno, vertikalno, na kosinama, bez vibracija i oštećenja okolnih objekata. Nakon sečenja ostaje ravan deo pa nema potrebe da se dalje ulaže u obradu. Sečemo od 1 cm do 100 cm. 
Bavimo se sečenjem vrata, prozora, otvora za stepenište, otvora za liftove, sečenjem mostova, nadvožnjaka, stubova, šipova, greda, ploča i dr.

✔ sečenje otvora za prozore
✔ sečenje otvora za vrata 
✔ sečenje otvora za stepenice
✔ sečenje otvora za krovne prozora
✔ sečenje ulaza u garažu
✔ sečenje stubova, greda i AB ploča
✔ sečenje i uklanjanje balkona, šindre, temelja, mostova
✔ sečenje kanala za razne cevi ( odvod, dovod i kanalizacija ) 
✔ sečenje liftova
✔ sečenje parapeta
✔ sečenje otvora na plafonima
✔ proširenje vrata
✔ proširenje prozora
✔ proširenje ulaza itd.

Detaljnije možete da saznate o sečenju betona na linku.

Iznajmljivanje bagera

Vršimo uslugu iznajmljivanja bagera za iskope marke SANY, tezine 34 tone, guseničar, kašika zapremine 2m³

bager SANY