Rušenje objekata

Rušenje objekata postalo je jedno od primarnih delatnosti firme Dijamant rez. Kao jedan od lidera na tržistu u ovoj delatnosti sa razlogom imamo iza sebe ogroman broj zadovoljnih klijenata.

Za usluge rušenja od opreme imamo bagere (velike, srednje, male), dampere, bob cat-ove, utovarivace i strucan tim Dijamant reza koji će to odraditi na bezbedan nacin.

Rušenje gradjevinskih objekata obuhvata sledeće tipove objekata: dotrajale kuće, zgrade, supe, garaže, magacinski prostori, hale i slicne gradjevine. U kratkom vremenskom periodu, nas stručni tim izlazi na teren i vrši radove po dogovoru a pre toga, svakako Vam savetujmo da budete slobodni a nas pozovete i izvršite besplatne konsultacije.

Nakon sprovedene usluge, ostaje pitanje:

Šta uraditi sa gradjevinskim ostakom nastalim rušenjem?

Dijamant rez d.o.o pored navedene delatnosti, vrši i odvoz šuta na gradsku deponiju. U ponudi imamo 6 kamiona razlicitih velicina.

Ukoliko zelite više da saznate o nasoj usluzi  odvoz šuta, možete to učiniti klikom ovde.

Rušenje starih i oštećenih objekata i kuća je jedan od čestih procesa u građevinskoj industriji. U poslednje vreme svedoci smo čestog rušenja starih građevinskih objekata kako bi se izgradili novi.

Rušenju objekta se obično pribegava kod napuštenih ili neupotrebljivih skladišta, poslovnim zgradama ili maloprodajnim objektima. Objekti koji se ruše mogu biti ozbiljno oštećeni. U slučaju da je objekat star ili oštećen može biti isplativije srušiti strukturu, a zatim ili prodati praznu parcelu ili izgraditi potpuno novu strukturu na njenom mestu.

Dozvola za rušenje objekta

Za rušenje objekta je potrebna dozvola i sam proces rušenja mora da ispunjava sve potrebne standarde. Pod ovim se misli na obezbeđenje mesta rušenja, zaštita ostalih objekata i infrastrukture, zaštita prolaznika i radnika na terenu, čišćenje terena i odvoz šuta.

Profesionalno rušenje objekta

Rušenje objekta zahteva angažovanje profesionalne i licencirane firme koja se rušenje objekata. Profesionalna firma mora da poseduje svu neophodnu mehanizaciju i propratne materijale za rušenje. Dijamant rez poseduje male i velike bagere, utovarivače i male robote za razbijanje i rušenje malih površina i objekata. Posedujemo kamione za utovar šuta i bezbedan odvoz na deponiju.

Objekat možemo srušiti tako što ćemo srušiti i temelj (ovo se radi u slučaju da nikakva gradnja nije planirana na mestu objekta). I rušenje fokusirano samo na objekat bez diranja temelja.

Rušenje kuće na placu

Rušenje stare kuće na placu je jedan od najčešćih razloga za angažovanje profesionalne firme za rušenje. Prilikom kupovine placa ili seoskog domaćinstva često se desi da je kuća veoma stara i oštećena, te se odmah probegava njenom rušenju. Prilikom rušenja stare kuće treba paziti na postojeće temelje. Dijamant rez pravi detaljan plan rušenja i bezbednosti okolne infrastrukture.

Rušenje pomoćnog objekta

Ukoliko na vašem placu imate neki stari objekat koji želite da bude srušen, kontaktirajte nas. U potpunosti rušimo sve objekte koji su višak i koji su pretnja po bezbednost. U dogovoru sa vama, brzo dolazimo na adresu sa svom potrebnom mehanizacijom i započinjemo radove.

Rušenje štale

Najčešći objekti koji se ruše na kupljenom placu su stare štale i ostali pomoćni objekti. U zavisnosti da li želite na tom mestu da gradite nešto novo, ili samo želite da srušite, zavisiće i način rušenja. Možemo srušiti objekat tako da povučemo (srušimo) i temelj ili rušenje samo objekta sa posebnom pažnjom na temelj.

Koliko traje proces rušenja objekta?

U zavisnosti od veličine objekta, lokacije i mehanizacije koja se angažuje, zavisiće i vreme potrebno za završetak radova.
Rušenje malog objekta zahteva angažovanje malog bagera i utovarivača. Za rušenje velikih objekata potrebno je nekoliko velikih bagera i utovarivača. Vreme potrebno za rušenje objekta je od 2 dana (za male objekte ili pomoćne objekte) do nekoliko nedelja (za velike zgrade, stare objekte, garaže, škole).

Rušenje objekta cena

Cena rušenja objekta veoma varira, od recimo 3-4 hiljade eura, pa do nekoliko desetina i stotina hiljada evra.

Iznajmljivanje bagera

Vršimo uslugu iznajmljivanja bagera za iskope marke SANY, tezine 34 tone, guseničar, kašika zapremine 2m³

bager SANY