Iskop zemlje i odvoz šuta

Iskop zemlje je jedna od prvih faza u izgradnji i u većem delu celokupne građevinske industrije. Pravilan iskop zemlje je od krucijalne važnosti, jer se tu postavlja temelj nad kojim će se graditi.
Zbog svega ovog, iskop zemlje je možda i najvažniji građevinski korak u procesu izgradnje.
Dijamant Rez poseduje sve neophodne mašine potrebne za profesionalni iskop zemlje svih vrsta.

Šta je iskop zemlje

Iskop zemlje je proces pomeranja zemlje, kamenja, krečnjaka, svega onog sto se nalazi u zemlji. Kopanje zemlje se vrši pomoću malih i velikih bagera, i drugih mašina i alata. U zavisnosti od od kvadrature i dubine iskopa, zavisiće i oprema kojom će se kopati. U nekim slučajevima prilikom iskopa zemlje može se koristiti i eksploziv.

Kada se radi iskop zemlje?

Iskop zemlje se najčešće primenjuje prilikom kopanja temelja zgrade ili kuće. Takođe, koristi se i prilikom iskopa rovova za drenažu, kopanja šahtova, zamena vodovodnih cevi, izgradnja tunela, prilikom kopanja zemlje za rezervoar. Iskop zemlje se takođe primenjuje i tokom izgradnje bazena, podruma i prizemlja. Ključne svrhe iskopa zemlje su istraživanje, rudarstvo, izgradnja…

Iskop zemlje se najčešće koristi u građevinskoj industriji prilikom izgradnje temelja i puteva.

Usluga iskopa zemlje ima jako široku primenu

Iskop zemlje za temelj

Kao što smo već spomenuli, iskop zemlje je sastavni deo postavljanja temelja i jedan od najbitnijih koraka u procesu izgradnje. Posedujemo male i velike bagere za iskop zemlje. Naši inženjeri će u potpunosti ispratiti vaš plan za izgradnju temelja.

Iskop zemlje za bazene

Iskop zemlje za izgradnju bazena je neophodan i često sarađujemo sa firmama koje se bave izgradnjom bazena. Iskop zemlje za bazen je manje složeniji proces nego kod iskopa temelja, ali ne i manje važan. Pravilan iskop zemlje prilikom izgradnje bazena je ključan za kasniji kvalitet bazena i njegovu dugovečnost. Loše iskopana zemlja prilikom izgradnje bazena može dovesti do velikih problema i štete nastale izlivanjem vode. Kao i kod iskopa za temelj, i za bazen se pravi crtež prema vašem planu i pristupa se radovima. Prilikom iskopa zemlje za bazen (komercijalne, u dvorištu) najčešće se koriste manji bageri.

Iskop zemlje prilikom zamene ili popravke cevi

Prilikom iskopa za popravku ili zamenu cevi koriste se manji bageri. Prilikom ove vrste iskopa treba biti posebno oprezan kako ne bi oštetili ostale cevi i podzemnu infrastrukturu. Zbog toga
se koriste bageri sa manjim kašikama koji su izuzetno precizni, kako ne bi došlo do štete. Pošto se ova vrsta iskopa zemlje obično izvodi u urbanim delovima grada i prometnim ulicama, brzina i kvalitet iskopa zemlje je izuzetno važna. Naši profesionalni i obučeni radnici iskopaće zemlju po vašim planovima za veoma kratko vreme, pazeći na okolnu infrastrukturu.

Kako izgleda proces iskopa zemlje

Pre početka iskopa zemlje neophodno je napraviti plan iskopa i crtež.Takođe je potrebno obeležiti referentne tačke i nivo tla. Prateći centralnu liniju i crtež iskopa, kreće se sa radovima.
Dijamant Rez po vašim planovima pravi crtež iskopa kako bi označili granice iskopavanja.

Proces kopanja zemlje

  • postavljanje uglova merila
  • premeravanje terena i najviših nivoa
  • iskop do odobrene dubine
  • obrada rastresitog tla
  • označavanje odsečenog nivoa
  • izgradnja bunara za odvodnjavanje i međusobno povezanih rovova
  • obeležavanje granica zgrade
  • izvođenje zaštitnih slivnika

Dubina iskopa zemlje

Dubina iskopa zemlje će zavisiti od vrste primene i vrste zemlje koja se kopa. Iskop zemlje za bazen, zamenu cevi ili iskop zemlje za temelj zgrade neće biti iste dubine. Dubina iskopa zemlje zavisi i od vrste i sastava zemlje koja se kopa (da li ima stena i krečnjaka ispod, itd)

Koliko traje iskop zemlje?

Proces iskopa zemlje zavisi od više faktora (vrsta objekta, dubina, vrsta zemlje, pojedinačni zahtevi, itd). Iskop zemlje može trajati od 1 dana, za manje iskope prilikom popravljanja cevi.Pa i do nekoliko nedelja, kada je u pitanju kopanje temelja za velike objekte.

Profesionalna firma za iskop zemlje

Iskop zemlje za bilo koju namenu zahteva veliko iskustvo i angažovanje profesionalnih radnika i inženjera. Prilikom iskopa zemlje ništa ne treba prepustiti slučaju i preporučljivo je angažovati profesionalnu firmu za iskop zemlje. Ovo je jako bitno zato što prilikom velikih iskopa za temelje treba obratiti pažnju na sve detalje, jer se tu stvara osnova za gradnju.
Dijamant rez se bavi profesionalnim iskopom zemlje i posedujemo sve neophodne mašine za izvođenje radova. Pored Mehanizacije i opreme, posedujemo i veliko iskustvo i niz referenci u obavljanju iskopa zemlje.

Ukoliko vam je potrebna usluga iskopa zemlje kontaktirajte nas. Upit je potpuno besplatan, izlazimo na teren i dajemo cenu. Poslu pristupamo odmah, bez odlaganja, i veoma pazimo na rokove.

Vršimo iskop zemlje bagerima i građevinskim mašinama. Odvoz šuta na deponiju. Utovar i istovar uz pomoć specijalizovanih kamiona.

Detaljnije možete da saznate o iskopu zemlje i odvozu šuta na linku.

Iznajmljivanje bagera

Vršimo uslugu iznajmljivanja bagera za iskope marke SANY, tezine 34 tone, guseničar, kašika zapremine 2m³

bager SANY