Bušenje betona prilagođeno Vašim potrebama

Vrlo često se nalazimo u situaciji da je potrebno nešto doraditi, izmeniti delimično ili potpuno na našim stambenim ili poslovnim objektima. Svi ti radovi koji uključuju neku bitnu izmenu na velikim objektima, zahtevaju stručnost u obavljanju, preciznost i pravilnu upotrebu različitih mašina. Iz tog razloga je prvi i najvažniji korak pronaći i angažovati kvalitetne, stručne i proverene profesionalce iz date oblasti, kako bi radovi koje treba obaviti bili izvedeni od prve do poslednje faze na najprofesionalniji način i kako biste bili potpuno zadovoljni rezultatima. Jedan od najčešćih radova koji se izvode jeste bušenje rupa za instalacije i ventilacije.

Svesni smo činjenice da je kvalitet vazduha u prostorijama u kojima boravimo i provodimo vreme jedna od najbitnih stavki. Iz tog razloga mnogi se odlučuju na ugradnju ventilacionih sistema koji im obezbeđuju cirkulisanje vazduha, odnosno unos čistog, svežeg vazduha u prostoriju, a izbacivanje ustajalog vazduha, a pored toga i ugljen dioksida i vlage. Poznato je da zadržavanje vazduha sa visokim procentom vlage dovodi do pojave buđi na zidovima prostorija, što je pojava koju svi želimo da izbegnemo.

Pravilno postavljenom ventilacijom možemo preduprediti tu neprijatnu pojavu, koja je samo jedan od razloga zašto je ventilacija bitna i potrebna prostorijama u kojima boravimo. A da bi se ventilacioni sistem mogao adekvatno postaviti i ugraditi, pre toga je neophodno angažovati iskusne i stručne ljude koji će napraviti potrebne izmene na zidovima, odnosno koji izvode radove poput bušenja betona, bušenja cigle, bušenja kamena i generalno, bušenja rupa na mestima gde je to potrebno.

Ono što Vam verovatno pada na um kad pomislite na bušenje zidova i radove slične tome, jeste velika količina prašine, nered svuda unaokolo, potencijalan rizik koji ovakvi radovi nose sa sobom. Takvi scenariji su mogući ukoliko ove radove izvode nestručna lica, bez adekvatnog alata, kao i njegovom nepravilnom upotrebom. Upravo zbog toga, kako bi se izbegla mogućnost da se takvi scenariji dogode, tim stručnih ljudi u ovoj delatnosti Vam stoji na raspolaganju ukoliko su Vam potrebne usluge ovog tipa.

Najpre je potrebno ispitati koje je delove zida bezbedno bušiti. Zatim, u skladu sa potrebama klijenta, koje se mogu odnositi na bušenje rupa za ventilaciju i ugradnju aspiratora, bušenje rupa za ugradnju ventilatora u kupatilu, zatim bušenje rupa za kanalizaciju, za ugradnju ograda ili različitih profila, bušenje betonskih ploča, betonskih zidova, betonskih spratova ili bušenje betonskih greda, izrađuje se plan realizacije koji se sprovodi u delo.

Tim koji okuplja iskusne profesionalce u ovim radovima u mogućnosti je da Vam pruži vrhunsku uslugu, kako zbog znanja i iskustva, tako i zbog najsavremenijih alata i mašina koje na pravilan način koristi u radu.

Alat koji se koristi u izvođenju ovih radova jeste dijamantska kruna uz zalivanje vodom, koja se usisava posebnim usisivačima za vodu kako radovi koji se izvode ne bi izazivali nepotreban nered. Ova vrsta bušenja je vremenom razvijena i tipovi kruna kojima se izvode radovi su modernizovani, što rezultira čistim i preciznim radom mašina bez vibracija, štemanja i prašine.

Ne morate brinuti ni o podovima pri izvođenju ovih radova u nameštenim prostorima, budući da se voda od zalivanja usisava momentalno, te ne postoji mogućnost da se pod prekriven laminatom, parketom ili pločicama ošteti. Ono što je karakteristično za ovu vrstu bušenja i što je izdvaja u odnosu na druge vrste bušenja jeste to što ne postoje prepreke u radu kad ih obavljaju stručna i iskusna lica.

Sistem po kome funkcionše mašina je dopremanje vode kroz krunu koja je potrebna za rashlađivanje krune i čišćenje mesta koje se reže. Upravo zbog toga, velika količina prljave vode se skuplja u specijalnim usisivačima, ali sistem direktnog odsisavanja sprečava da ta prljava voda iscuri i napravi nered po prostoriji gde se obavlja bušenje. U odnosu na potrebe klijenata, specijalizovan tim Dijamant-rez-a razrađuje plan aktivnosti za brzo, precizno i uredno izvođenje radova, a na Vama je samo da nam prenesete svoju zamisao.

Radne mašine

Upotreba telehendera

Telehender je mašina koja ima teleskopsku ruku sa priključkom na kraju, koji može biti viljuška, kašika, kran, platforma ili nešto drugo. Telehender se koristi za

Read More »