Kako smanjiti prašinu tokom dijamantskog bušenja?

Prašina je ozbiljan problem prilikom dijamantskog sečenjadijamantskog bušenja betona. Dijamantrez koristi sve zaštitne mere kako bi sprečili izloženost prašini i osigurali operatere od njenog štetnog uticaja. Stalna izloženost prašini može stvoriti raspiratorne probleme, probleme sa vidom i kožom. Najopasnija čestica prašine je kristalni silicijum dioksid, usvajanjem ovih metoda sprečićete neželjene efekte i sačuvaćete zdravlje vaših operatera.

Dijamant rez vam prestavlja nekoliko načina da smanjite prašinu tokom dijamantskog sečenja i bušenja betona.

  • Koristite mašine sa vodenim hlađenjem. Dijamantsko sečenje se može izvršiti sa i bez upotrebe vode. Preporuka je da se uvek koriste mašine sa vodenim hlađenjem. Ovakve mašine imaju 2 glavna benefita: smanjuju prašinu u radu i do 80 posto, voda je sapira i ne dozvoljava da se prašina podigne sa zemlje. Drugi razlog je hlađenje samog sečiva ili bušilice. Korišćenje vode u dijamantskom sečenju ili bušenju se može izvesti na više načina: ubacivanje creva direktno u sečivo, neprekidni protok vode koji se upumpava direktno u područje sečenja, raspršivanja vodene pare u vazduhu za brže suzbijanje prašine.
  • Koristite zaštitnu opremu. Da bi se sprečilo udisanje otrovne prašine i čestica potrebno je koristiti zaštitnu opremu. U toku sečenja ili bušenja betona neophodno je koristiti visoko kvalitetne filter maske. Zaštitne naočare su takođe jedan od sastavnih delova zaštitne opreme koju koristimo. Korišćenje zaštitnih rukavica može sačuvati vašu kožu. Na duže staze, nekorišćenje rukavica može dovesti do ozbiljnih problema sa kožom.
  • Ventilacija i usisavanje prašine. Ako se radovi izvode u zatvorenoj prostoriji neophodno je imati dobru ventilaciju koja će konstantno biti uključena. Korišćenjem industrijskih usisivača može se smanjiti prašina nastala tokom rada. U pitanju su snažni usisivači sa posebnim filterima koji odvajaju štetne čestice. Ovakve usisivače bi trebalo da poseduje svaka profesionalna firma za sečenje i bušenje betona. Savet je da se često proveravaju kese kako ne bi došlo do pucanja i stvaranja duplog problema.
  • Koristite mašine za sečenje i bušenje betona na daljinsko upravljanje. Ovo dodatno pomaže u smanjenju udisanja prašine zato što operater nije blizu mašine, već njome upravlja sa sigurne daljine. Ukoliko nemate mašine na daljinsko upravljanje, postoje metode ograđivanja i odvajanja kako bi se operater zaštitio. 

 

Prašine će svakako biti ali usvajanjem gore pomenutih metoda može  značajno smanjiti prašinu na radu i zaštititi radnike na terenu. Ove mere su preventivnog karaktera, jer bolje sprečiti nego lečiti.

Zašto Dijamant Rez?

Sečenje, rušenje, bušenje betonskih i ostalih čvrstih površina je naša strast. Posedujemo najmodernije mašine i bušilice sa dijamantskim nastavcima. U našoj paleti elemenata za sečenje i bušenje se nalaze sve postojeće vrste dijamantskih burgija, sečiva i kruna. Sečemo velike i male betonske površine, vertikalno i horozontalno. Možemo izbušiti rupu na bilo kojoj čvrstoj površini za veoma kratko vreme zahvaljujući dijamantskim nastavcima. Iskusni i obučeni radnici čine naš tim, godine iskustva i profesionalni pristup su nas učinile prepoznatljivim kod naših mušterija. U zavisnosti od projekta poslu pristupamo odmah bez odlaganja, poštujemo rokove i zadate ciljeve. Pozovite nas i uverite se u našu profesionalnost. Upit je potpuno besplatan.

Sečenje betona

Metode sečenja betona

Beton je jedan od temeljnih materijala za izgradnju i popravku različitih objekata. U procesu gradnje i popravke, često je potrebno da se beton seče radi

Read More »